Tips & Tricks
Startside Kontakt Indhold Hobbyteket Shoppen

 

 

 

 

Op
Ideer
Opbevaring
Problemer

Påklædningsdukker
Skabeloner
Tips & Tricks

  Rybak Gruppen

Sådan gør du:

Tryk på billedet for at forstørre det Tryk på billedet for at forstørre det
Læg en skabelon under Window Folien (plastiklommen) og mal konturen. Når konturen er tør (efter ca. 1 time) skal du udfylde felterne med Window Color farverne. 
Tryk på billedet for at forstørre det tips4.JPG (31377 byte)
Lad nu det hele tørre - gerne 24 timer - hvorefter billedet forsigtigt fjernes fra folien. Placer motivet der hvor du ønsker at dekorere med det. Kør herefter hånden let hen over motivet.
 
Når du skal fjerne dit glasmaleri igen, er der et par ting du skal huske: 
Hvis motivet sidder på en kold flade, f.eks. et vindue, kan det knække når du forsøger at fjerne det. Fjern det en dag, hvor solen har varmet vinduet op, eller du kan varme det let op med en hårtørrer eller en klud opvredet i varmt vand. Så kan du fjerne det helt uden problemer. 
Husk at fjerne motiver fra glas, kander, kopper osv. før du putter det i opvaskemaskinen. Den høje temperatur i maskinen ødelægger motiverne. 
Placer ALDRIG Window Color billeder på plexiglas. Det går i forbindelse med hinanden. Heller ikke på campingvognen og lignende materiale. I hvert fald ødelægges motivet, og farven kan blive siddende tilbage, når du fjerner motivet. Den kan dog i de fleste tilfælde fjernes med rensebenzin eller lignende, hvis uheldet skulle have været ude.
Farverne er vandbaserede, og kan derfor fortyndes med lidt lunkent vand, hvis de er blevet for tykke. Er farven for tynd, kan du lade den stå uden låg et stykke tid, for at vandet kan fordampe. Rør lidt i farven af og til. 
Hvis en farve eller kontur er blevet for tyk eller træg, kan du gøre konturen tyndere og lettere at arbejde med, hvis du stiller den i lunkent vand et stykke tid (i en plastikpose så etiketten ikke ødelægges) - eller placer den på en varm radiator. 
Farverne er generelt lettere at arbejde med, hvis du finder en løsning til at opbevare dem på hovedet. Vi tilbyder nogle forskellige stativer i vores online shop, men hvis du ønsker en næsten gratis løsning, kan du f.eks. fylde en klodsekasse op med tomme toiletruller. Heri står farverne ganske udmærket - i hvert fald for en tid. 
Skriv farvens navn og evt. nummer i bunden af flasken med en spritpen, hvis du har farverne placeret på hovedet.
Billedet er for tyndt og ikke til at få af folien uden det går i stykker: Hjælpen er lige om hjørnet. Alt hvad du behøver at gøre, er at male hele billedet over med krystalklar. Lad det tørre et par dage, og så er billedet klar til brug.
Angst for at farven kan smitte af på det objekt du vil placere billedet: Ingen problem. Start med at lave en klar bund til dit billede. Når denne er tør maler du motivet ovenpå. På denne måde kommer farverne aldrig i nærheden af det objekt du vil placere motivet på.
Det betaler sig ikke at spare for meget på farverne. For det første bliver motivet så tyndt, at det kan være vanskeligt at få fra plastiklommen, uden at det går i stykker. For det andet fremstår farverne langt klarere og flottere, når der er brugt tilstrækkelig meget.
Har du alligevel lavet motivet så tyndt, at det bliver svært at arbejde med, kan du sætte det på Window Color folie. Herefter klipper du det ud. Så har du et stærkt og kraftigt motiv der kan holde til noget. 
Også hvis du har svært ved at få farven ud til konturen kan du bruge Window Color Folie, som du kan købe i vores online shop - Maler du på dette folie, behøver du ikke bekymre dig om at få farven til at dække eller hænge sammen, samtidig kan du spare meget mere på farven. Der er mange andre fordele ved Window Color Folie. Her blot nogle få: Farven kan ikke smitte af, uanset hvad du placerer motivet på. Motivet bliver mere holdbart og knækker ej heller ved kulde. 

Se også IDÉ siderne.

 

 

 

 

 

Copyright JetText 2008